Search
  • Ezigo Holiday

COMMON THINGS TOURIST MISTAKES IN EUROPE


1. FIRST TIME IN EUROPE?  DON’T TRY TO SEE TOO MUCH!

Cuba untuk melihat terlalu banyak mungkin kesilapan yang paling biasa yang dilakukan pelancong semasa perjalanan pertama mereka ke Eropah. Sekiranya ia kali pertama anda pergi ke Eropah, ia boleh difahami untuk melihatnya.

Tetapi jika anda meluangkan masa anda yang singkat di Eropah dari satu bandar ke negara lain, atau satu negara ke depan, anda akan menghabiskan banyak masa dalam transit, dan anda tidak akan dapat berehat, menikmati, dan benar-benar dapat tahu tempat yang anda lawati. Daripada cuba menjejaki semuanya dalam satu perjalanan, cuba untuk mengambil masa anda dan benar-benar meneroka di mana anda berada. Sedikit tetapi lebih dari cukup!

Sekiranya anda menghabiskan 10 hari di Eropah untuk perjalanan pertama anda, saya akan mengehadkan mengehadkan berhenti anda untuk tidak lebih daripada tiga tempat. Ini akan memberi anda masa yang cukup untuk pulih dari jet lag, dan membolehkan anda untuk meneroka setiap bandar pada kadar yang lebih santai.


2. DON’T LEAVE THIS AT HOME


Jika anda pergi ke Eropah buat kali pertama, jangan buat kesilapan kerana lupa membawa "power adapter" ! 
Jika anda akan melawat lebih dari satu negara dalam perjalanan anda, anda mungkin memerlukan penyesuai unik untuk setiap orang. Yang saya kaitkan dengannya di atas akan meliputi hampir setiap negara di Eropah, tetapi ia adalah idea yang baik untuk hanya menyemak dua kali.

3. EXACTLY WHAT TO PACK IF YOU’RE TRAVELING TO EUROPE FOR THE FIRST TIME
Satu lagi kesilapan yang biasa untuk pelancong kali pertama ke Eropah?  beg gergasi anda .... Saya berjanji bahawa perjalanan anda akan berjalan lebih lancar jika anda dapat meringankan beban anda dan mengehadkan bagasi anda untuk membawa beg.

Mengapa? Nah, di Eropah, anda mungkin akan membawa beg anda ke dalam dan luar keretapi, atau naik dan turun tangga lebih kerap berbanding di Amerika Syarikat.

Apabila tiba masanya untuk mengangkat beg anda, anda akan gembira bahawa anda tidak perlu bertengkar dengan kekacauan 50lb. 

Belum lagi, kereta di Eropah boleh menjadi agak padat, jadi jika anda menyewa kereta, fikirkan dengan teliti tentang berapa banyak ruang yang akan ada untuk bagasi. 
Bercakap mengenai pembungkusan, banyak pelancong pertama di Eropah membuat kesilapan pembungkus hanya seluar pendek untuk cuaca panas. Seluar pendek adalah ruji pada musim panas di Amerika Syarikat, tetapi mereka kurang biasa di Eropah.  Di Eropah, anda lebih cenderung melihat skirt atau pakaian, atau seluar panjang Capri sebelum anda melihat seluar pendek. Jadi, jika anda mahu bercampur dengan penduduk tempatan, anda mungkin mahu meninggalkan seluar pendek terpendek di rumah.  Lebih daripada mungkin anda tidak akan dapat memuatkan beg gergasi di kereta sewa anda! 

4. DON’T MAKE THE MISTAKE OF PACKING ONLY SHORTS


banyak pelancong pertama di Eropah membuat kesilapan dengan hanya membawa  seluar pendek untuk cuaca panas. Seluar pendek adalah ruji pada musim panas di Amerika Syarikat, tetapi mereka kurang biasa di Eropah.  Di Eropah, anda lebih cenderung melihat skirt atau pakaian, atau seluar panjang Capri sebelum anda melihat seluar pendek. Jadi, jika anda mahu bercampur dengan penduduk tempatan, anda mungkin mahu meninggalkan seluar pendek terpendek di rumah. 

5. DON’T FORGET TO PACK GOOD WALKING SHOES
Satu lagi tip ketika datang untuk pembungkusan untuk perjalanan pertama anda ke Eropah: jangan lupa untuk membawa kasut yang selesa. Kemungkinan besar anda akan mengambil pengangkutan awam semasa anda melawat Eropah, sehingga bermakna anda akan melakukan banyak berjalan.

6. BE PREPARED TO LEARN PUBLIC TRANSPORTATION
Berbanding dengan Amerika Syarikat, kebanyakan bandar raya Eropah diservis dengan pengangkutan awam. Di samping itu, pengangkutan awam biasanya merupakan cara terpantas dan paling murah untuk menavigasi banyak bandar Eropah.

Walaupun anda seorang pemula ketika datang ke menunggang bas atau mengambil kereta bawah tanah, jangan gentar dengan prospek pengangkutan awam di Eropah! Kebanyakan sistem sangat mudah digunakan, dan bergantung kepada tempat anda, tidak biasa untuk melihat tanda-tanda dan maklumat tiket dalam bahasa Inggeris.

Fikirkan pengangkutan awam sebagai sebahagian daripada pengembaraan! Lagipun, ini adalah cara terbaik untuk mengalami bandar baru seperti yang dilakukan oleh pihak tempatan.


0 views

©2018 by Ezigo Limited. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now