Search
  • Ezigo Holiday

AMSTERDAM MYTHS AND FACTS
Marijuana adalah LEGAL : SALAH

Ini satu kejutan kebanyakan orang. Secara teknikal, pemilikan ganja adalah haram di Amsterdam . Walau bagaimanapun, kerana kerajaan (mungkin betul-betul demikian) telah lama memutuskan bahawa mereka mempunyai perkara yang lebih penting daripada mengejar orang dengan beberapa sendi di dalam saku mereka, penggunaan ganja ditolak. Ini hasil dari keputusan 1976 untuk memerhatikan sesuatu yang dipanggil toleransi model Belanda, atau "gedoogbeleid".


Pada asasnya, ini bermakna pihak berkuasa Belanda mengabaikan penyalahgunaan penggunaan ganja dan tidak akan mendakwa anda jika anda mempunyai kurang daripada lima gram ganja untuk kegunaan peribadi (dan jika anda merasakan anda memerlukan lebih daripada itu, anda juga Wiz Khalifa atau anda perlu menimbang semula hidup anda).

HAMPIR SEMUA MENGGUNAKAN BASIKAL SEBAGAI TRANSPORT : BETUL


Amsterdam mempunyai hampir 1: 1 orang dengan nisbah basikal - dengan populasi 850,000, jumlah basikal dianggarkan berada di mana-mana antara 800,000 dan 880,000. Sekitar 63% penduduk menggunakan basikal mereka setiap hari, dan anda akan melihat lorong basikal khusus yang dipisahkan dari lorong kereta hampir di mana-mana, terutama di pusat bandar. Berhati-hati kerana basikal memiliki jalan di sini, dan penunggang basikal sepertinya mempunyai sedikit kesabaran dengan melawat pejalan kaki yang belum tahu cara yang betul.


Fakta aneh: Hampir 15,000 basikal dipindahkan dari terusan Amsterdam setiap tahun. Pihak berkuasa air mempunyai pekerja yang tugasnya untuk membersihkan kanal, termasuk penyingkiran basikal. Tidak, Belanda tidak membuangnya; kebanyakan basikal yang dilambung di kanal mungkin dicuri.The Red Light District sangat bahaya untuk pergi : SALAHThe Red Light District adalah salah satu kawasan kejiranan yang paling terkenal di Amsterdam thanks to " sex stores " dan rumah pelacuran, dengan pelacur duduk dalam pakaian kecil dan biasanya jenis apathy yang biasa dipamerkan di jendela berwarna terang.


Ia digunakan untuk menjadi tempat yang lebih berbahaya, penuh dengan penagih dan peniaga, tetapi kebanyakannya dibersihkan sekarang. Berjalan di jalan utama - Warmoesstraat - anda mungkin menghadapi kedua-dua penduduk tempatan dan pelancong dari setiap umur, jantina, dan kebangsaan berjalan agak bebas. Di antara kedai-kedai kopi dan rumah pelacuran, banyak bar dan restoran yang menyeronokkan.


The Red Light District kurang kumuh daripada yang saya harapkan; sekitar sudut dari rumah pelacuran dengan seorang wanita dalam pakaian yang duduk di tingkap, saya dapati sebuah kafe canalside yang bagus dengan sekumpulan teman-teman yang sedang sibuk dan makan.
Semua orang di Amsterdam Smokes Weed: SANGAT SANGAT SALAH


Anggaran tertinggi yang saya dapati untuk jumlah Belanda yang telah merokok pada tahun lepas adalah sekitar 8%; anggaran terendah adalah sekitar 5%. Untuk meletakkan nombor ini dalam konteks, 16.2% daripada penduduk AS, 12.7% daripada Kanada, dan 14.6% daripada orang Itali telah merokok pada tahun lalu.


Namun, 25-30% pelancong di Amsterdam akan melawat kedai kopi, jadi rumpai merokok di kedai-kedai kopi, sedikit sebanyak, sangat "pelancong" yang perlu dilakukan.


Petua tempatan: Sesetengah penduduk tempatan menjadi marah oleh sikap pelancong ramai bahawa Amsterdam adalah sejenis percuma untuk semua di mana anda boleh terlibat dalam semua maksiat anda sekaligus dan biasanya menjadi gangguan. Lakukan apa sahaja yang anda mahu - ' i'm no trying to be your mom here '- tetapi hormatilah persekitaran anda dan penduduk tempatan, dan jangan bertindak seperti anda berada di beberapa jenis gudang sepanjang masa. Fikirkanlah , jika seluruh dunia mengembara ke kawasan kejiranan anda dan memutuskan untuk merawatnya seperti 24/7/365 Burning Man?0 views

©2018 by Ezigo Limited. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now